miércoles, 24 de febrero de 2016

Activitat 6.8 Examen de prova

1. Explica raonadament perquè l'aigua (H2O) és un compost i l'aigua amb sal és una mescla homogènia.
L'aigua es una compost perquè té una composició invariable independentment de la quantitat de substància que agafem,es a dir, per cada àtom d'oxigen dos d'hidrogen. No es pot separar en altres substàncies per mètodes físics. I les seues propietats són fixes. L'aigua amb sal és una mescla homogènia perquè està formada per més d'un component i la seua composició es variable segons la mescla que agafem. I els seus components es poden separar mitjançant mètodes físics.
2. Classifica les substàncies que s'anomenen segons siguen substàncies pures o mescles. Després classifica les substàncies en elements, compostos, mescles homogènies o mescles heterogènies.Les substàncies són les següents: aigua amb sucre, aigua destil·lada, aigua de mar, amanida, bronze, or, alumini, diòxid de carboni (CO2), aire, nitrogen, oxigen, roca granítica, aigua i oli.
Aigua amb sucre- mescla homogènia
Aigua destil·lada- substància pura, compost
Aigua de mar- mescla homogènia
Amanida- mescla heterogènia
Bronze- mescla homogènia perquè és un aliatge
Or- substància pura, element
Alumini- substància pura, element
Diòxid de carboni- substància pura, compost
Aire- mescla homogènia
Nitrogen- substància pura, element
Oxigen- substància pura, element
Roca granítica- mescla heterogènia
Aigua amb oli- mescla heterogènia
3. Indica que significa la dada numèrica en cada apartat:
a)Una botella de vi diu que té un 7,4% de volum d'alcohol. 
7'4ml d'alcohol en 100ml de dissolució.
b)La concentració de sal en una dissolució d'aigua amb sal és de 15 g/l. 
En un litre de dissolució hi hauràn 15g de sal.
c)Es prepara una dissolució de sucre en aigua al 18% en massa de sucre.
Per cada 100g de dissolució, 18g de sucre.
4. Es va fer un experiment per investigar l'efecte de la solubilitat del sucre en aigua, mesurant la quantitat de sucre que es pot dissoldre en 1l d'aigua a diferents temperatures. Després es van fer gràfics amb els resultat. Quins dels següents gràfics és més probable per mostrar els resultats de l'experiment que s'ha fet?
C, perquè es més ràpid fer la dissolució amb la temperatura alta i es pot dissoldre més quantitat de solut.
5.100 g de M&Ms contenen 65,5 g de sucre i 20,7 g de greix. Es mesura la massa de 20 M&Ms i resulta ser de 16 g. Calcula la massa de sucre i de greix que hi ha en 1 M&Ms. 
1M&Ms·16g/20M&Ms=0,8g
0'8g· 20'7g de greix/ 100g de M&Ms= 0,1656g greix
0,8g· 65'5g de sucre/ 100g de M&Ms= 0,524g sucre
6.Es preparen 4 dissolucions d'aigua en sucre de manera que sempre hi ha 50 ml d'aigua i en la primera dissolució hi ha 5 g de sucre, en la segona 10 g de sucre, en la tercera 15 g de sucre i en la quarta 20 g de sucre.
a) Si la densitat de l'aigua és d' 1 g/ml, quina massa d'aigua hi ha en els 50 ml d'aigua?
Si en 1ml hi ha 1g, en 50ml hi hauràn 50g
b) Calcula el % en massa de sucre en cada dissolució.
He fet 4 operacions com esta:   55 ml - 5g 
                                                   100 ml - x
                                                                    x=100·5/50 x=9'1%
En 5g- 9'1%
En 10g- 16'67%
En 15g- 20%
En 20g- 28'6%
c) Si el volum de cada dissolució és sempre de 50 ml, calcula la concentració de sucre en g/ml.
He fet 4 operacions com esta:   50 ml - 5g 
                                                   1ml - x
                                                    x=1·5/50 x=0,1 g/ml
En 5g- 0,1g/ml
En 10g - 0,2g/ml
En 15g- 0,3g/ml
En 20g- 0,4g/ml
d) Quina quantitat de sucre hi ha que afegir per a tindre una dissolució al 22% de massa en sucre si s'agafen 50 ml d'aigua?
22% de sucre significa que en 100g de dissolució hi ha 22g de sucre
100 g d dis. - 22g 
(50+x) g dis. - x
x=22·(50+x)/100  x=14'1g
7.Explica raonadament i pas per pas començant pels càlculs com es preparen 150 g de dissolució d'aigua en sucre al 20% en massa de sucre. Anomena tot el material de laboratori que s'ha d'utilitzar.
100ml - 20g sucre 
150ml - x
x=150·20/100 
x=30 g de sucre
150-30 = 120 g d'aigua
Aigua, sucre, una balança elèctrica, una vareta de vidre, un vidre de rellotge, un vas de precipitats i una espàtula.
Primer es tara el vas de precipitats en la balança i es pesa l'aigua en la balança electrònica. Després tara el vidre del rellotge i es pesa el sucre en la balança. Finalment s'agafa l'espàtula i es va ficant el sucre en el vas de precipitats en el que està l'aigua es mou bé amb una vareta de vidre.
8.Explica raonadament i pas per pas començant pels càlculs com es preparen 250 ml de dissolució d'etanol en aigua al 15% en volum a partir d'una botella de d'alcohol de curar que té un 96% d'etanol (suposa que la resta de la botella és aigua). Anomena tot el material de laboratori que s'ha d'utilitzar. La botella d'alcohol té un contingut en alcohol del 96% en volum. Pots suposar que la resta és aigua.
x ml d'etanol - 250 ml dissolució
15 ml d'etanol -100 ml dissolució 
 x=15·250/100= 37,5 ml d'etanol
x - 37,5 ml d'alcohol 
100 ml - 96 ml d'alcohol 
x= 100·37,5/96= 39 ml d'alcohol
Una proveta graduada, un matràs aforat, alcohol, aigua destil·lada, un comptagotes i un vas de precipitats.
Es posen 39ml d'alcohol amb l'ajuda del comptagotes en la proveta. I després es posa l'alcohol en el matràs aforat i es d'aigua destil·lada fins que la dissolució arribe a 250ml.

No hay comentarios:

Publicar un comentario